sept, 2018

20sept17:0019:004. srečanje deležnikov projekta CityWalk17:00 - 19:00 samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik Izvajalec: Občina Kamnik

Podrobnosti dogodka

“Bolje povezana in energetsko odgovorna Podonavska regija” je ena od štirih prioritet programa teritorialnegas sodelovanja Interreg Podonavje. Sodelovanje obravnava skupne izzive kot so okolju prijazni, nizko-ogljični in predvsem varni prometni sistemi, z željo prispevati k trajnostni regionalni in lokalni mobilnosti, modalni integraciji in trajnostnim oblikam prometa.

17 partnerjev iz Slovenije, Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Romunije, Bolgarije, Češke, Avstrije in Srbije se je združilo in oblikovalo projekt CityWalk – “Za energetsko odgovorne prostore: vzpostavitev mest za pešačenje v Podonavski regiji”. Partnerstvo vodi Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj, v njem pa Občina Kamnik sodeluje kot pilotna občina partnerja Razvojnega centra Srca Slovenije. 30-mesecev dolg projekt (od decembra 2016 do maja 2019) je bil odobren v okviru programa Podonavje in je sofinanciran iz dveh evropskih skladov – Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) in Instrumenta za predpristopno pomoč (IPA). Glavni cilj programa Podonavje je razvoj usklajenih politik in ukrepov na programskem območju, ki temeljijo na obveznostih iz strategije Evropa 2020.

Projekt CityWalk bo s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti (pešačenje in kolesarjenje) pomagal mestom v Podonavski regiji zmanjšati emisije in hrup ter postati varnejši prostori za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za pešačenje. Da bi zagotovili slednje, projekt predvideva vzpostavitev lokalnih skupin deležnikov (tudi v Kamniku), ki bodo sooblikovale načrtovanje pešačenja in skrbele za ozaveščanje lokalnega prebivalstva o pomembnosti okolju prijaznih oblik mobilnosti v mestih.

Kot odličnega vsebinskega partnerja Vas Občina Kamnik vljudno vabi na 4. srečanje deležnikov projekta CityWalk, ki bo potekalo v četrtek, 20. septembra 2018, ob 17. uri,  v samostanu Mekinje, Polčeva pot 10 v Kamniku (parkirišče je na voljo pred Stadionom Prijateljstva v Mekinjah, Cankarjeva cesta 23 A v Kamniku).

Prosimo za potrditev udeležbe do ponedeljka, 17. septembra 2018, na katja.kunstelj@kamnik.si.  Za vse nadaljnje informacije smo vam z veseljem na voljo na omenjenem elektronskem naslovu ali na telefonski številki  01 831 82 47.

Predviden program srečanja:
1. Kratka predstavitev projekta CityWalk (cilji, namen, partnerji, ključne aktivnosti, vloga Kamnika) in namen 4. srečanja skupine deležnikov
2. Predstavitve rezultatov anket
3. Predstavitev rezultatov intervjujev
4. Predstavitev osnutka pilotnih aktivnosti
5. Razprava ter predstavitev nadaljnjih projektnih aktivnosti

Več info

Ura

(četrtek) 17:00 - 19:00

Lokacija

samostan Mekinje

Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

X