nov, 2018

10nov9:0017:00DELAVNICA "VZORCI MED GENERACIJAMI - STARŠEVSKI VZORCI"9:00 - 17:00 samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik Izvajalec: VEZAL - zavod za izobraževanje, raziskovanje in svetovanje, Kamnik

Podrobnosti dogodka

Družinski vzorci, ki so posredovani prek generacij imajo velik vpliv na dinamiko življenja v družinah, tako na partnerski odnos kot na vzgojo. Zavedanje družinskih vzorcev, ki so vpisani v naša prepričanja, navade, vrednote, vedenja, norme, pravila in druge sestavine družinske dinamike, pomeni prvi korak k razumevanju in obvladovanju njihovih vplivov. Družinski vzorci, ki se jih ne zavedamo, so velikokrat podlaga za razhajanja in nesporazume med starši in partnerji. Za preoblikovanje in spreminjanje vzorcev, ki niso funkcionalni, potrebujemo osebni proces.

Na delavnici bodo imeli udeleženci možnost prepoznati vpliv generacijsko posredovanih vzorcev na celotno življenje, od osebnih, partnerskih do vzgojnih (starševskih) načinov. Prepoznavanje in zavedanje sta prvi korak do možnosti spreminjanja. Partnerji in starši bodo imeli možnost podpore pri komunikaciji o različnih vzorcih in njihovih vplivih na družinsko dinamiko, s ciljem razumevanja, sprejemanja in razumevanja njihovega smisla in drugačnosti.

DELAVNICA 1: STARŠEVSKI VZORCI

Udeleženci bodo na konkretnih primerih komunicirali o vzgojnih prepričanjih, o odzivih na vedenje pri otrocih, o vlogi staršev in imeli možnost, da najdejo ravnotežje in uglašenost s partnerjem.

DELAVNICA 2: PARTNERSKI VZORCI

Udeleženci bodo s partnerjem komunicirali na način vodenega poslušanja in empatičnega razumevanja različnosti, ki so bile posredovane prek primarnih družinskih vzorcev.

Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezne prijave na mail vezal@samostanmekinje.si.

Več info

Ura

(Sobota) 9:00 - 17:00

Lokacija

samostan Mekinje

Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

X