feb, 2019

06feb17:0020:00Delavnica "Risarski robotki" (projekt RogLab) - PRIJAV NE SPREJEMAMO VEČ!17:00 - 20:00 samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik Izvajalec: Center Rog

Podrobnosti dogodka

Kaj, ko bi napravili svojo robotsko domačo živalco? Naš risarski robotek je pobalin, ki pokraca vse na svoji poti, a vas nauči marsikaj zanimivega o vezjih in laserskem izrezovanju.

Na delavnici, namenjeni otrokom od 9. leta naprej, boste izdelali preprostega trinogega robotka, ki ima namesto nožic pisala. Z vibracijami ga poganja motorček, da robotek brunda sem in tja, za seboj pa pušča risarske sledi. Seznanili se boste z osnovami mehanike in elektronike ter elektromehaničnih procesov, pa tudi z delovanjem laserskega rezalnika, s pomočjo katerega boste izdelali dele robotka. Posamezne delce boste sestavili s spajkanjem in vijačenjem, dodali kabel ter spoznali osnove elektronike in električni tok, ki poganja motorček.

Izdelane risarske robotke boste ob koncu delavnice odnesli s seboj domov.

Trajanje: 3 ure
Število udeležencev: 8
Predznanje: ni potrebno
Cilj: izdelava risarskega robotka
Dejavnosti: risanje, oblikovanje, sestavljanje, spajkanje
Pridobljena znanja: osnove elektronike
Material: pleksi steklo, vijaki, električni kabli, papir, žice
Orodje: spajkalnik, izvijač
Avtor delavnice: Stefan Doepner

 

RogLab je ustvarjalno vozlišče, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Je sodelovalna platforma, ki z izdelovalnim laboratorijem zagotavlja spodbudno okolje za ustvarjalce, s produkcijo ustvarjalnih projektov odgovarja na izzive sodobne družbe in urbanega okolja, z mrežo partnerskih institucij ter medsektorskih povezovanj pa širi in razvija svoj program. RogLab je prvi javni izdelovalni laboratorij v Sloveniji, ki ustvarjalcem vseh starosti omogoča dostop do produkcijskih orodij ter spodbuja inovativno rabo izdelovalnih tehnologij.

Več info

Ura

(Sreda) 17:00 - 20:00

Lokacija

samostan Mekinje

Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

X