nov, 2019

08nov(nov 8)17:0016(nov 16)16:00Delavnice zavoda Vezal "Vzorci med generacijami" - Partnerski vzorci 1. in 2. del17:00 - 16:00 (16) samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik Izvajalec: Javni zavod Mekinjski samostan

Podrobnosti dogodka

Družinski vzorci, ki so posredovani prek generacij imajo velik vpliv na dinamiko življenja v družinah, tako na partnerski odnos kot na vzgojo. Zavedanje družinskih vzorcev, ki so vpisani v naša prepričanja, navade, vrednote, vedenja, norme, pravila in druge sestavine družinske dinamike, pomeni prvi korak k razumevanju in obvladovanju njihovih vplivov. Družinski vzorci, ki se jih ne zavedamo, so velikokrat podlaga za razhajanja in nesporazume med starši in partnerji. Za preoblikovanje in spreminjanje vzorcev, ki niso funkcionalni, potrebujemo osebni proces.

Na delavnici bodo imeli udeleženci možnost prepoznati vpliv generacijsko posredovanih vzorcev na celotno življenje, od osebnih, partnerskih do vzgojnih (starševskih) načinov. Prepoznavanje in zavedanje sta prvi korak do možnosti spreminjanja. Partnerji in starši bodo imeli možnost podpore pri komunikaciji o različnih vzorcih in njihovih vplivih na družinsko dinamiko, s ciljem razumevanja, sprejemanja in razumevanja njihovega smisla in drugačnosti.

Udeleženci bodo na konkretnih primerih komunicirali o vzgojnih prepričanjih, o odzivih na vedenje pri otrocih, o vlogi staršev in imeli možnost, da razumejo različnosti in najdejo ravnotežje in uglašenost s partnerjem.

Delavnica je namenjena vsem, ki se v starševski vlogi zatikate v nestrinjanja, nasprotovanja, umikanja in druge načine reakcij na različnosti.

 

DELAVNICA 1:

PARTNERSKI VZORCI – 1. del

PRVA IZVEDBA delavnice bo v petek, 8. novembra 2019 od 17h do 20h in v soboto, 9. novembra 2019, od 9h do 13h.

PARTNERSKI VZORCI – 2. del

DRUGA IZVEDBA delavnice bo v soboto, 16. novembra 2019 od 9h do 16h.

 

Udeležba je brezplačna, delavnice se izvajajo v okviru projekta Preobrazba (Evropski sklad za regionalni razvoj – LAS Srce Slovenije).

Delavnice bodo potekale v samostanu Mekinje.

Obvezne prijave na vezal@samostanmekinje.si

Po prijavi boste prejeli natančna navodila za udeležbo.

Več info

Ura

8 (Petek) 17:00 - 16 (Sobota) 16:00

Lokacija

samostan Mekinje

Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

X