dec, 2020

03dec18:0019:00Ditka18:00 - 19:00 Izvajalec: JZ Mekinjski samostan, JSKD OI Kamnik, ZTŠKK

Podrobnosti dogodka

Ditka, kantavtorica in skladateljica s Prevalj na Koroškem je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije pesnika Ferija Lainščka.
Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, vsestranskim glasbenikom in profesorjem glasbe, ki je tudi stalni član njene glasbene zasedbe ter avtor aranžmajev vseh njenih pesmi. Ditka ima za sabo številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih glasbenih festivalov. Del njene glasbene zgodbe so tudi skladbe v angleškem jeziku, za katere sama ustvari tako glasbo kot besedila. Lansko leto je z avtorskimi skladbami postala zmagovalka največjega festivala za kantavtorje v Sofiji v Bolgariji.
V letu 2020 Ditka obeležuje 10. obletnico profesionalne glasbene kariere. V tem času je izdala tri albume (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me in Ne bodi, kar nisi).

Ob deseti obletnici ustvarjanja bo Ditka konec tega leta izdala prav posebno vinilno ploščo DITKA 10, posneto to poletje v živo z akustično zasedbo. Na njej je zbranih 12 pesmi, ki so v preteklih letih vsaka posebej zaznamovale njeno kariero.
Ditkina glasba je namenjena krogu ljudi, ki jim je blizu kvalitetna glasba in lepa beseda ter tistim, ki znajo prisluhniti.
Na koncertu, ki bo poetično potovanje skozi Ditkinih 10 let ustvarjanja, jo bosta spremljala Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu in Jan Lužnik na bas kitari in spremljevalnem vokalu.

Koncert si boste lahko ogledali v živo preko Facebook strani Samostan Mekinje in na Youtube kanalu Doma kulture Kamnik.

Dogodek organizirata Javni zavod Mekinjski samostan in Javni sklad za kulturne dejavnosti OI Kamnik ob pomoči Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Zavoda mladinski center Kotlovnica Kamnik.

Več info

Ura

(četrtek) 18:00 - 19:00

X