maj, 2019

17maj9:0010:30Kulinarični dogodek "Moj zajtrk" - Različnosti v kuhinji slovenskega in ameriškega naroda pri pripravi zajtrka9:00 - 10:30 samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik Izvajalec: Zdravstveni dom Kamnik

Podrobnosti dogodka

V sklopu evropskega projekta EU projekt moj projekt vas vabimo na kulinarično delavnico o pripravi zajtrka.

V zdravi prehrani se priporoča uživanje štirih do petih obrokov dnevno, od katerih je zajtrk najpomembnejši.

Ko zjutraj zajtrkujemo, se zviša raven glukoze v krvi, to pa ugodno vpliva na delovanje celega telesa. Redno uživanje zajtrka ima pozitivne učinke na zdravje saj se izboljšata  kakovost in količina dnevno zaužite hrane, hkrati pa zmanjša tveganje pomanjkanja nekaterih vitaminov in mineralov. Tisti, ki opuščajo zajtrk, navadno uživajo manj kakovostno prehrano, ki je revna z vlakninami in bogata z maščobami.

Definicije obroka so številne in največkrat temeljijo na kulturnih in socialnih normah, pogosto uporabljeni kriteriji pa so tudi čas uživanja obroka, energijska vrednost in njegova sestava.

Kuhanje bomo popestrili z zgodbicami o različnosti med narodoma, tipičnimi sestavinami pri kuhanju in še kaj. Na koncu sledi degustacija pripravljenega obroka.

Vljudno vabljeni.

Prijave sprejemamo na e-mail: vesna.vidmar@zdkamnik.si ali na 041 443 993 (obvezno z navedbo imena in priimka ter naslova) do 07.05.2019 oziroma do zapolnitve mest. V skupino bomo sprejeli do 20 udeležencev. Dogodek je brezplačen.

Izvajalec: ameriški pisatelj Noah Charney v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja, ZD Kamnik

Več info

Ura

(Petek) 9:00 - 10:30

Lokacija

samostan Mekinje

Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

X