dec, 2020

05dec18:0019:00Miklavževa zgodba prihaja v vsak dom letos malo drugače18:00 - 19:00 Izvajalec: ZTŠKK, JZMS

Podrobnosti dogodka

Kulturno društvo dr. Franceta Steleta bo letos pripravilo že 33. Miklavževanje. Miklavž bo v Kamnik in vaše domove prišel preko spletnega javljanja v živo. Dogodek bodo skupaj s Kulturnim društvom dr. Franceta Steleta organizirali Javni zavod Mekinjski samostan, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ob postavitvi prav posebne božične jelke.

Miklavž  prihaja v Kamnik kljub trenutnim epidemiološkim razmeram. Na žalost so nam razmere preprečile druženje, a Miklavž se nam bo v soboto, 5. decembra 2020, ob 18. uri pridružil v živo preko Youtube kanala Doma kulture Kamnik, ki bo otroke nagovoril skupaj z županom Matejem Slaparjem. Virtualni Miklavžev prihod v vaše domove bo popestrila igrica »Miklavž in štorklja«, za glasbeno podlago bo poskrbela skupina Castlers, čudovite decembrske pesmi pa bodo zapele sestre Vrhovnik.

Vabljeni k ogledu dogodka, ki bo potekal v živo na Youtube spletnem kanalu Doma Kulture Kamnik ter Facebook kanalih Doma kulture Kamnik ter Javnega zavoda Mekinjski samostan preko preko te povezave:  https://bit.ly/miklavzKamnik.

Prepričani smo, da bomo tudi na ta način v naše domove pripeljali nekaj prazničnega vzdušja in otrokom pričarali vsaj del zimske pravljice.

Osrednji del prireditve je otroška igra. Zgodba je lahkotna, ne moralizira in ne graja otrok. V ospredju je sv. Miklavž, ki se je znašel pred težavo. Skozi pogovor in s tem, da je prisluhnil prijateljem, je spoznal to, kar je nekoč že vedel in sčasoma pozabil. In sicer – da sta upanje in  zaupanje zelo pomembna.

Miklavževo sporočilo naj seže v srca vseh otrok in tudi odraslih, saj nam bosta upanje in zaupanje pomagala, da bomo z mirom v duši prestali vse težke preizkušnje, ki nam jih je prineslo poslavljajoče se leto 2020.

 

Fotografija: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Več info

Ura

(Sobota) 18:00 - 19:00

X