jan, 2020

25jan11:0013:00Zdravo v novo leto11:00 - 13:00

Podrobnosti dogodka

Vabljeni na prvo kuharsko delavnico Jasmine Hrastovec (Minci kuha) v sodelovanju z Reciklarnico. Skupaj bomo pripravili lečine kroglice v skorjici iz mletih mandljev in tortico iz prosene kaše. Jedi bomo pripravljali predvsem iz lokalnih in ekoloških sestavin. Smisel delavnice ne bo le kuhanje, ampak se bomo pogovarjali tudi o rastlinskih polnovredni prehrani, o proseni kaši in možnostih njene uporabe ter o miroljubnih kmetijah, pravičnih trgovinah in njihovemu poslanstvu. V tej in vseh naslednjih delavnicah bomo tudi raziskovali možnosti priprave preproste, okusne, polnovredne in denarnici prijazne hrane, s katero čim manj vplivamo na okolje.

Delavnica je primerna za ljudi, ki se zanimajo za rastlinsko prehrano, prav tako pa je primerna za občutljive ali alergične na gluten, jajca, mleko in mlečne izdelke ter za vse tiste, ki iščejo ideje in rešitve za pripravo dietnih obrokov. Za alergike na oreščke bomo prikazali pripravo brezglutenskih drobtin.

Po delavnici bo vsak udeleženec prejel praktično darilce (manjšo količino prosene kaše iz slovenske miroljubne kmetije) in bon za popust na za naslednjo delavnico (v februarju se bomo lotili priprave krofov, primernih za najrazličnejše alergike in vse ostale, ki jih zanima rastlinska prehrana).

Zaradi lažjega dela in boljše delitve znanja, je število udeležencev omejeno na 8, delavnica pa bo izpeljana pri minimalno 6 prijavljenih. Prijave sprejemamo na delavnica@reciklarnica.si, do 22. 1. 2020. Novoletna darilna cena te delavnice je 18,00 € na osebo, redna cena je 38,00 €.

Več info

Ura

(Sobota) 11:00 - 13:00

X