avg, 2018

29avg13:0016:00Zeliščarska delavnica za otroke v angleškem jeziku13:00 - 16:00 samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik Izvajalec: Javni zavod Mekinjski samostan

Podrobnosti dogodka

Namen delavnice je predvsem ta, da otroci spoznajo nekatera zelišča ob sočasni uporabi angleškega jezika  in imajo tako možnost nadgraditi oz. osvežiti znanje tujega jezika pred pričetkom novega šolskega leta.

Delavnica je namenjena otrokom od 1. do 4. razreda osnovne šole in bo primerna njihovi starosti.

Izvedba bo potekala v dveh sklopih:

  1. Delavnica v angleškem jeziku, kjer bodo predstavljena zelišča, ki jih pogosto srečujemo na naših vrtovih ali v lončkih in jih uporabljamo v kulinariki, izvedli bomo tudi praktične primere zasaditve zelišč.
  2. Delavnica v slovenskem jeziku, kjer bo predstavljen način nabiranja, spravila ter sušenja zelišč, kakor tudi možnosti njihove uporabe.

Izvajalki delavnice se ukvarjata z zelišči ljubiteljsko. Kot ljubiteljici zelišč in zaradi želje po bolj poglobljenem znanju povezanim z zelišči in ljudskim zdravilstvom, sta se udeležili različnih usposabljanj in tečajev na področju zeliščarstva. Pridobljeno znanje uporabljata za  vzgojo zelišč in uporabo le-teh za lastne potrebe.

V skupino bomo sprejeli do 10 otrok. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna prijava na e-mail info@samostanmekinje.si ali telefon 031 392-158. V prijavi navedete ime, priimek in starost otroka ter svoj kontakt (e-mail, telefon). Prijave zbiramo do srede, 22.8.2018.

Več info

Ura

(Sreda) 13:00 - 16:00

Lokacija

samostan Mekinje

Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

X