SPLETNA TRGOVINA Z LOKALNIMI IZDELKI IZ MEKINJSKEGA ZELIŠČNEGA VRTA

SPLETNA TRGOVINA Z LOKALNIMI IZDELKI IZ MEKINJSKEGA ZELIŠČNEGA VRTA

Z veseljem vas obveščamo, da je s septembrom zaživela nova spletna trgovina z lokalnimi izdelki blagovne znamke Doroteja, na katero lahko dostopate preko naslednjih linkov:

https://samostanmekinje.si/trgovina/

https://doroteja.si

V samostanu Mekinje smo v lanskem letu odprli največji zeliščni vrt daleč naokoli. V njem je več kot 150 vrst različnih zelišč, od enoletnih do trajnic. Zanj skrbi priznana poznavalka zelišč Sabina Grošelj.

 

Tradicija zeliščarstva v Mekinjah sega v čas, ko so tu živele in delovale klarise, plemkinje, ki so svoje življenje posvetile kontemplaciji. Znotraj samostanskih zidov so prebivale v molitvi, velik del pa posvetile tudi izobraževanju, med katerim ni umanjkalo niti učenje o zdravilnih rastlinah, njihovemu gojenju in uporabi za lajšanje zdravstvenih težav. Najbolj vidna poznavalka zelišč med klarisami je bila Doroteja Sidonija Gallenberg, ki je bila med leti 1706 in 1728 opatinja v Mekinjskem samostanu, ob njeni smrti pa jo kronisti poimenovali »zavetje bolnih«. V njej smo našli navdih in po njej poimenovali blagovno znamko. Tako izdelki Doroteja v sebi združujejo tradicionalno znanje, ekološko pridelavo in so izdelani v omejenih količinah, saj pri njih uporabljamo le zelišča iz lastnega zeliščnega vrta.

Linija izdelkov Doroteja je primerna za vsakodnevno uporabo, hkrati pa je zaradi privlačnosti in inovativnosti enkraten unikaten darilni program.

 

Vabimo vas, da našo trgovino obiščete, spoznate naše izdelke ter njihove blagodejne lastnosti za lepoto in zdravje. V kolikor potrebujete si želite edinstveno darilo, izdelano in pridelano v lokalnem okolju, je naša trgovina idealna za vas.X