Jesensko-zimske delavnice projekta Preobrazba v samostanu Mekinje

Jesensko-zimske delavnice projekta Preobrazba v samostanu Mekinje

V okviru projekta Preobrazba bomo v jesenskih in zimskih mesecih izvedli vrsto zanimivih dogodkov, namenjenih občanom, parom, staršem in vsem ostalim.

Noah Charney, partner projekta, bo v okviru pogovornih večerov gostil zanimive goste – Saša Rebolja, direktorja Zdravstvenega doma Kamnik in Milana Sagadina, arheologa in dobrega poznavalca kulturne dediščine. V sodelovanju s priznano kulinarično revijo Dober tek pa bomo novembra pričeli tudi z mesečnimi kulinaričnimi večeri. Vsak mesec bomo na klepet povabili znane kuharje in druge zanimive osebnosti, ki so tako ali drugače povezane s kulinariko, ob tem pa bodo vsi gostje pripravili tudi praktičen prikaz svojega dela in veščin. Prvi se nam novembra pridruži Janez Bratovž, ki ga ni treba posebej predstavljati in ravno končuje svojo novo kuharsko knjigo, decembra nas bo o peki z drožmi poučila Nataša Đurić, februarja nam bo kuhanje za Valentinovo približal Uroš Štefelin, vodja Vile Podvin, sledijo pa še drugi zanimivi gostje iz sveta kulinarike (načrtujemo večere z Ramijem Muradom iz kamniške restavracije Tsnim, sestro Nikolino, Petrom Hajdujem in Matejo Jerovšek).

Leonida in Albert Mrgole iz zavoda Vezal, ki je drugi partner projekta Preobrazba, pa bosta izvedla zanimivo in poučno delavnico v dveh delih z naslovom “Vzorci med generacijami”. Prva v novembru se bo dotaknila starševskih vzorcev. Udeleženci bodo na konkretnih primerih komunicirali o vzgojnih prepričanjih, o odzivih na vedenje pri otrocih, o vlogi staršev in imeli možnost, da najdejo ravnotežje in uglašenost s partnerjem. Druga delavnica decembra pa bo imela fokus na partnerskih vzorcih. Udeleženci bodo s partnerjem komunicirali na način vodenega poslušanja in empatičnega razumevanja različnosti, ki so bile posredovane prek primarnih družinskih vzorcev.

Vse omenjene delavnice so podrobneje predstavljene v rubriki Koledar dogodkov in so za udeležence brezplačne, zato ne zamudite enkratne priložnosti za nova znanja in prijetno preživete jesenske večere!



X