Kamnik se je prvič predstavil na potencialnem španskem trgu

Kamnik se je prvič predstavil na potencialnem španskem trgu

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik nadaljuje s predstavitvami Kamnika kot turistične destinacije na turističnih sejmih in borzah po Evropi. Tako se je med 23. in 27. januarjem Kamnik z okolico predstavljal tudi na eni izmed največjih poslovnih borz v mednarodni turistični industriji in vodilni borzi v Evropi za južnoameriški trg – Fitur Madrid. Na predstavitvi so obiskovalci lahko okusili liker Rušov’c ter se posladkali s čokolado polnjeno s sirom Trnič iz Velike planine.

V vseh petih dneh je predstavitev Kamnika obiskalo več kot 700 obiskovalcev, tekom tedna so zanimanje pokazale številne tuje agencije in novinarji, s katerimi so potekali individualni pogovori. V soboto in nedeljo, ko je bil sejem namenjen fizičnim osebam, so izredno zanimanje za turistično ponudbo Kamnika pokazali tudi ostali obiskovalci sejma.

»Španski trg velja kot potencialni trg za Slovenijo in alpske destinacije, kamor sodi tudi Kamnik. Tudi statistika obiska osrednje TIC točke v Kamniku in statistika turističnih nočitev kažeta, da Kamnik kot destinacijo obišče vedno več Špancev. Leta 2018 smo, na primer, zabeležili še enkrat večji obisk kot leto poprej,« pravi vodja sektorja turizem na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Nina Irt in dodaja: »Španski turisti imajo radi aktivno, trajnostno, sproščujočo in avtentično varianto preživljanja dopusta, kar je moč najti tudi v Kamniku kot turistični destinaciji. Vse to so razlogi, da bo letos Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik dodatno okrepil promocijo na tem trgu in obisk tega sejma je prvi korak v to smer. Glede na zanimanje je odločitev očitno pravilna.«

Kamnik se bo predstavljal tudi na osrednjem turističnem sejmu v Sloveniji – Natour Alpe-Adria, ki bo od 30. januarja do 2. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo do sredine marca Kamnik kot turistično destinacijo predstavil na skupno šestih turističnih sejmih oziroma borzah. Med njimi tudi na ITB Berlin, ki je eden največjih turističnih dogodkov na svetu. Zavod za turizem, šport in kulturo odločitev, na katerih turističnih dogodkih bo predstavitev potekala, sprejme v sodelovanju s turističnimi ponudniki v Kamniku.

 

Za več informacij:
Samo Trtnik, gsm: +386 40 433 628, e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

 

Vir: Zavod za turizem, šport in kulturo KamnikX