
29 Maj Pogovorni večer s kamniškimi pivovarji
V četrtek, 24. maja 2018, smo v prostorih Samostana Mekinje v okviru projekta Preobrazba spoznavali bogato ponudbo kamniških mikropivovarn, ki si z raznovrstnimi, nemalokrat drznimi recepturami in nenavadnimi aromami, stiliziranimi embalažami, domiselnimi imeni ter prepoznavnim avtorskim odtisom utirajo pot na slovenski pa tudi evropski pivovarski sceni. Obiskovalci so med drugim izvedeli, da je proizvodnja piva kompleksen proces, na katerega odločilno vplivajo trdota vode in količina mineralov v njej, kvasovke, hmelj, slad itd., da je kamniška voda idealna za pale ale, ter da je kvalitetno pšenično pivo kljub prizadevanjem in številnim poskusom naših mikropivovarjev še vedno domena bogatih, dobro opremljenih nemških pivovarn.
Mikropivovarska zgodba kot protiutež “slovenskim” pivovarnam tako postaja pravi hit, ki iz popoldanskega garažnega hobija nemalokrat prehaja v uspešno poklicno dejavnost, domači ljubitelji piva pa posledično namesto okušanja preverjenih generičnih piv vstopamo v obdobje spoznavanja novih pivskih okusov in razvijamo kulturo pitja piva, ki drugod obstaja že precej časa.
Vir: Občina Kamnik