Ustvarjalne otroške počitnice

Ustvarjalne otroške počitnice

V petek smo v Mekinjskem samostanu v Kamniku zaključili delo z drugo skupino otrok, udeležencev likovne delavnice, ki jo je gostil samostan Mekinje, za izvedbo pa so poskrbeli sodelavci Galerije DIKA iz Kamnika.

Vsaka skupina je štela po 12 otrok različne starosti, delavnici pa je vodila mentorica Nina Kržič, študentka pedagogike iz Mekinj. V prelepem okolju mekinjskega samostana, prostranem vrtu in v hladu samostanskih zidov so mladi ustvarjalci uživali v delu z raznimi likovnimi izraznimi sredstvi, od barvnih svinčnikov do akvarela, od kolažnih tehnik do stripa, pa vse do izdelave reliefov in kiparjenja. Najbolj uspele izdelke bomo postavili na ogled javnosti in sicer bo razstava od 20. do 29. avgusta v preddverju Marijinega doma v samostanu (zaželena predhodna najava),  od  13. do 23. septembra pa bodo dela razstavljena še v Galeriji DIKA na Maistrovi ulici 14 v Kamniku in sicer vsak četrtek, petek in soboto od 10. do 16. ure.

Prvič doslej smo izvedli otroške likovne delavnice, ki so bile za starše brezplačne. Če ocenjujemo po odzivu in številu prijav vidimo, da si otroci likovne ustvarjalnosti želijo in starši jo tudi podpirajo, zato razmišljamo o podobnih delavnicah tudi v prihodnje. Zlasti, ker je v šolskem programu ta dejavnost zanemarjena, med odraslimi  ljubiteljskimi ustvarjalci  pa vlada pretežno likovna nepismenost. Želimo spodbuditi mlade, da vstopijo v galerije, da spoznavajo slovenske in tuje umetnike in da pridobijo pozitiven odnos do likovne umetnosti.

Vsi skupaj smo preprosto uživali.

Za Galerijo DIKA Kamnik: Danica Šraj



X